HOW TO

Luchtige hairdo's met volume

Lukt het je moeilijk om volume in je kapsels te krijgen? Wel, niet enkel de kapseltechnieken zijn belangrijk maar ook de basis speelt een belangrijke rol. We bespreken de belangrijkste do’s & dont’s..!

Eerst en vooral, hoe ziet je wasroutine eruit? Veel shampoo's uit de supermarkt bevatten ingrediënten, zoals onuitwasbare siliconen, die een soort van film over je haar legt. Hierdoor ziet je haar er wel glanzend en gezond uit, maar dit laagje doet niets voor je haar op vlak van hydratatie of bescherming. Integendeel, het trekt juist vuil en talg aan. Met zulke producten heb je de neiging om je haar vaak te wassen waardoor je telkens laagjes gaat opbouwen van deze siliconen die je niet kan uitwassen en je haar zullen verzwaren. Hello plat en volumeloos haar...
Hoe dan wel? Kies een shampoo met uitwasbare siliconen zodat je een build up vermijdt. Wanneer je hiermee start, ga je de eerste wasbeurten vooral de build up moeten uitwassen. Dus zeker eerst even geduld hebben voordat je de voordelen gaat ontdekken. Was je hoofdhuid ook 2x met een kleine hoeveelheid shampoo. Zo ga je eerste reinigen en daarna kunnen de actieve ingrediënten (hydrateren, zorgen voor luchtigheid, ...) hun werk doen. Let er ook op dat je verzorging geen verzwarende ingrediënten bevatten.

EXTRA TIPS 

✔️ Was je hoofdhuid 2x met een kleine hoeveelheid shampoo voor reiniging & optimale werking;
✔️ Gebruik na je treatment een beetje conditioner om je haarschubben te sluiten;
✔️ Droog je haar ondersteboven voor een rootlifting effect;
✔️ Een satijnen kussensloop zorgt voor minder wrijving;
✔️ Lang haar? Slaap met een top knot voor extra volume.
Veel succes ermee! 🤎