Natural beachwaves

Ik kan er van meespreken, járen heb ik mijn haren uitgestyled tot ik tijdens Corona zowel mijn natuurlijke slag & haarkleur leerde te appreciëren. Het was een lange zoektocht (lees: een onsuccesvol bezoek aan de krullenkapper, úren in de badkamer en allerhande tips van her en der), want hoe langer je haar, hoe meer je slag uitzakt. Ik vertel je graag wat voor mij werkt. Experimenteer ermee en zoek rustig uit wat voor jouw haarstructuur het beste werkt.

  1. Was je haar met producten die vrij zijn van onuitwasbare siliconen en sulfaten voor extra volume en om een build up te vermijden (ik ben fan van Eleven ✌🏻).
  2. Knijp je verzorging of conditioner in je lengtes.
  3. Spoel je haar uit met je hoofd voorover & eindig met koud water.
  4. Knijp nu het overtollige water eruit en crunch met een microvezelhanddoek.
  5. Maak een 4-tal onderverdelingen en spray een textuurspray op je wortels om deze te liften. Meng een beetje verzorging en krullencrème en knijp dit ondersteboven in je lengtes voor hold & verzorging.
  6. Gebruik een diffuser op je haardroger om je krullen te activeren. Doe dit opnieuw ondersteboven tot je haar volledig droog is.
  7. Extra volume aan je wortels? Zet even een hair claw op je scheiding om je wortels nog meer te liften.
  8. Voor lang plezier van je beach waves én extra volume: slaap met een losse top knot.

Combineer deze tips met een kapsel met laagjes (zoals de laatste shag hairdo’s) en je bent hélémaal fan van je natuurlijke slag 🤎